Kock: Per Morberg TV: Vad blir det för mat?
Senapsmarinerad nystekt strömming med potatismos
Den här strömmingen marineras i senap. Tillbehör som är goda vid servering är citron, brynt eller skirat smör och pressgurka.
Foto: TV4
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
1 kg färsk hel strömming (eller 700 gr rensad)
1.5 dl ströbröd
1.5 dl grovt rågmjöl
100 g smör
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad persilja
Salt och peppar
Marinad:
2 dl vispgrädde
1 st helt ägg
1 tsk salt
1 msk fransk senap
1 msk vanilg senap
Peppar
Gör så här
1. Rensa och skölj strömmingen väl och låt rinna av.
2. Blanda till senapsmarinaden och lägg i den avrunna strömmingen.
3. Låt stå i minst 5 timmar, gärna i ett dygn.
4. Efter marineringen, häll av strömmingen i ett durkslag och låt rinna av.
5. Blanda ströbröd och rågmjöl på en tallrik och smaka av med salt och peppar.
6. Lägg några strömmingsflundror i mjölet med skinnsidan nedåt.
7. Strö sedan över den hackade dillen och persiljan över strömmingen, vrid några varv på pepparkvarnen och strö lite salt över. Lägg sedan över en till filé med skinnsidan uppåt.
8. Vänd och panera "flundran" väl. Gör lika med alla andra fileér.
9. Hetta upp en stekpanna, inte för varm. Lägg i en rejäl klick smör.
10. Lägg i några strömmingsflundror när smöret fräser.
11. Stek tills det är gyllenbrunt på båda sidor, ca 3-4 minuter på varje sida.
12. Servera med citron, brynt eller skirat smör, pressgurka och potatismos.
13. Marineringen: Kläck äggen i en bunke och rör ner senap och grädde.
14. Smaka av med salt och peppar.
Detta har ja beställt av Mr M tills imorgon. Jag jobbar sent og har innebandy träning. Så då är det hans tur ;)
Mmm längtar gott gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar